Sommaraktiviteter 2024

Här hittar du en lista över sommaraktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning.

Sommaraktiviteter 2024

Här hittar du en lista över sommaraktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Det finns en härlig variation av läger där du kan va roligt i sommar. Denna sida kommer fyllas på fram till sommaren.

 

Barn- och ungdomsläger Parafriidrott

Svensk Friidrott hälsar alla barn och ungdomar från 6 år välkomna till Uppsala för ett läger fullt med aktivitet, träning och tävling i parafriidrott, friidrott för personer med funktionsnedsättningar. Anmäld dig via länken Parafriidrottläger.

 

Parafriidrottläger: 

14–16 juni (3 dagar vecka 24)

 

Läs mer om lägret via PDF:en Barn och ungdomsläger Parafriidrott

 

 

Summer Camp 2024

Summer Camp är ett gratis fartfyllt sommarläger för barn, unga och vuxna från åtta år med funktionsnedsättning. Under sommardagar tre dagar i juni får du möjligheten att prova på flera olika spännande aktiviteter och träffa nya vänner. Tidigare har Summer camp haft både aktiviteter inom både skapade, musik och idrott. Du anmälder dig enkelt via länken Summer camp 2024.

 

Datum Summer camp

18–20 juni (3 dagar vecka 25)

 

Läs mer om Summer camp här

 

 

Vattenskoj

Välkommen till KFUM Alnäs på daglägren Vattenskoj. Lägren vänder sig till barn med funktionshinder i åldern 9–18 år. På Vattenskoj provar vi att  segla, paddla, fiska och åker på båtutflykter. Ledarna är handplockade för detta läger och har stor erfarenhet av lägerverksamhet för barn med särskilda behov.

 

Datum vattenskoj:

22–26 juli (vecka 30)

29 juli–2 augusti (vecka 31)

 

Vattenskoj_inbjudan 2024

 

 

Findus sommarläger

Välkommen till KFUM Alnäs på Findusläger för barn med särskilda behov i åldern 9-18 år och unga vuxna över 18. Upplevelsen, rörelseglädjen och gemenskapen står i centrum. För oss på KFUM är det viktigt att våra besökare får prova nya aktiviteter och stärka självkänslan både individuellt och i grupp. Alnäs står redo att ge en minnesvärd vistelse med skratt, friluftsliv, lek, idrott och avkoppling. Du anmälder dig via länken findusläger.

 

Datum Findus

29–30 juni      Syskonfindus (vecka 26)

24–25 augusti Stora Findus (vecka 34)

 

Läs mer via PDF:en Findusinbjudan 2024

Läs mer via PDF:en Stora Findus_inbjudan 2024