Sommaraktiviteter 2024

Här hittar du en lista över sommaraktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning.

Sommaraktiviteter 2024

Här hittar du en lista över sommaraktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Det finns en härlig variation av läger där du kan va roligt i sommar. Denna sida kommer fyllas på fram till sommaren.

 

Testa golf!

Välkommen till oss på Upsala Golfklubb och testa deras fantastiska motionsidrott. Syftet är att fler ska få testa idrott golf tillsammans med andra.

 

Datum för Uppsala Golfblubb prova på:

14 augusti Tid: 17-18.30 (1 dag vecka 33)

28 augusti Tid: 17-18.30 (1 dag vecka 35)

 

 

Anmäl dig jakob.remon@upsalagk.se eller 073-159 81 39.  Ange gärna där vilken funktionsnedsättning du har.

 

 

Rbu uppsala läger ute på Ekolsnäs

Lägret riktar sig i första hand till våra medlemmar. Lägret är ett dagläger och pågår mellan klockan 9.00 och 15.30 under veckorna 25 och 26. Det går bra att anmäla sig till endast en vecka alternativt båda veckorna. Faktura för lägeravgiften skickas separat. Ett dagläger med roliga aktiviteter och häng med kompisar. För att delta krävs att man är medlem i Rbu Uppsala.

 

Datum läger RBU:

17–20 juni (4 dagar vecka 25)

24–28 juni (5 dagar vecka 26)

 

Anmäl dig till Rbu:s läger här och läs mer om läget via länken.

 

 

Barn- och ungdomsläger Parafriidrott

Svensk Friidrott hälsar alla barn och ungdomar från 6 år välkomna till Uppsala för ett läger fullt med aktivitet, träning och tävling i parafriidrott, friidrott för personer med funktionsnedsättningar. Anmäld dig via länken Parafriidrottläger.

 

Parafriidrottläger: 

14–16 juni (3 dagar vecka 24)

 

Läs mer om lägret via PDF:en Barn och ungdomsläger Parafriidrott

 

Hjärnkoll Uppsala län anordnar badutflykter fyra gånger under juli 

Utflykterna är kostnadsfria och Hjärnkoll bjuder på macka, fika och ev. inträde. Våra Hjärnkollambassadörer är med och håller i aktiviteter som Zumba och Qigong. Bussen avgår från Pepparn, Årstagatan 14, Uppsala. Anmälan behövs!  Badutflykterna är ett samarbete mellan Hjärnkoll Uppsala län och Träffpunkterna, Socialpsykiatrin Uppsala kommun.

 

Datum och plats:

• 5 juli, Särstabadet i Knivsta.
• 12 juli, Gräsöbadens camping i Östhammars kommun.
• 19 juli, Bredsand i Enköping.
• 26 juli, Ängskärs havscamping i Tierps kommun.

 

Anmäl dig på: info@hjarnkoll-uppsalalan.se, Skriv i mejlet: 1) Det/de datum du vill delta 2) Ange ditt telefonnummer.

 

Föreningen Hjärnkoll Uppsala län bjuder in till Galenfestivalen

Ett kostnadsfritt evenemang för hela familjen. Ur programmet: Träffa en ponny, föreställning med trollkarlen Lucas, musikfest, ansiktsmålning, hattmakeri – och mycket mer! Var: VID GULA VILLAN, STADSTRÄDGÅRDEN UPPSALA

 

Datum för Galenfestivalen:

24 augusti KL 12-16 (en dag under vecka 34)

 

Läs mer om oss på: www.uppsala.hjarnkoll.se

 

 

Summer Camp 2024

Summer Camp är ett gratis fartfyllt sommarläger för barn, unga och vuxna från åtta år med funktionsnedsättning. Under sommardagar tre dagar i juni får du möjligheten att prova på flera olika spännande aktiviteter och träffa nya vänner. Tidigare har Summer camp haft både aktiviteter inom både skapade, musik och idrott. Du anmälder dig enkelt via länken Summer camp 2024.

 

Datum Summer camp

18–20 juni (3 dagar vecka 25)

 

Läs mer om Summer camp här

 

 

Vattenskoj

Välkommen till KFUM Alnäs på daglägren Vattenskoj. Lägren vänder sig till barn med funktionshinder i åldern 9–18 år. På Vattenskoj provar vi att  segla, paddla, fiska och åker på båtutflykter. Ledarna är handplockade för detta läger och har stor erfarenhet av lägerverksamhet för barn med särskilda behov.

 

Datum vattenskoj:

22–26 juli (vecka 30)

29 juli–2 augusti (vecka 31)

 

Vattenskoj_inbjudan 2024

 

 

Findus sommarläger

Välkommen till KFUM Alnäs på Findusläger för barn med särskilda behov i åldern 9-18 år och unga vuxna över 18. Upplevelsen, rörelseglädjen och gemenskapen står i centrum. För oss på KFUM är det viktigt att våra besökare får prova nya aktiviteter och stärka självkänslan både individuellt och i grupp. Alnäs står redo att ge en minnesvärd vistelse med skratt, friluftsliv, lek, idrott och avkoppling. Du anmälder dig via länken findusläger.

 

Datum Findus

29–30 juni      Syskonfindus (vecka 26)

24–25 augusti Stora Findus (vecka 34)

 

Läs mer via PDF:en Findusinbjudan 2024

Läs mer via PDF:en Stora Findus_inbjudan 2024

 

 

Salong 6 – Samtal om närhet

Rfsu bjuder in att träffas för att prata, om kroppen och närhet, om sex och relationer. Samtalen är för dig med intellektuell funktionsnedsättning eller autism. Plats: Stadsbiblioteket, Drömfabriken. Ingen anmälan behövs. Det bjuds på fika och är gratis.

 

Datum:

6 augusti klockan 18.00-19.30 (i dag Vecka 32)