Ledarutbildning för parafotboll

Tillsammans med Upplands fotboll förbund bjuder RF-SISU in till grundutbildning för parafotbollstränare!

Ledarutbildning för parafotboll

 

Tillsammans med Upplands fotboll förbund bjuder RF-SISU in till grundutbildning för parafotbollstränare!

 

Utbildningen vänder sig till dig som är eller vill bli tränare/ledare för parafotboll. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet eller utbildning.

 

Med utbildningen vill vi skapa fler utbildade tränare/ledare i befintliga parafotbollsverksamheter och också ge fler föreningar möjligheten till att starta upp parafotbollsverksamhet.

Har du sedan tidigare någon annan ledarskaps/tränarutbildning, parakunskapsutbildning eller utbildning i bemötande är det en BONUS.

Utbildningen fokuserar på breddfotboll för barn och ungdomar. Med parafotboll menas fotboll som spelas av personer med någon typ av funktionsnedsättning på hela spektrumet (OBS! Ej dövfotboll).

 

 

Utbildningen ger dig grundläggande kunskap om de olika funktionsnedsättningarna (inklusive neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna,) kunskap och stöd kring bemötande av personer med olika typer av funktionsnedsättningar, spelformer för parafotboll, konkreta tips & trix kring matchupplägg och vilka stöd du kan använda för att underlätta kommunikationen med dina spelare samt hur du som ledare kan bidra till att fler barn/ungdomar vill spela fotboll hela livet.

 

Anmäl dig via länken Ledarutbildning för parafotboll senast den 2022-06-06. Du kan också läsa om ledarutbildningen via PDF:en Inbjudan Ledarutbildning parafotboll.