Ett inkluderande bemötande

Vår inspirerande föreläsning om bemötande för föreningsledare

Ett inkluderande bemötande

Vår föreläsning ska inspirera och samtidigt på ett prestigelöst sätt skapa utrymme för kunskapsutbyte mellan föreningsledare. För att starta dessa samtal använder vi oss utav skräddarsydda fiktiva scenarion som är anpassade utefter situationer som föreningsledare kan stöta på. I dessa fiktiva scenarion samtalar vi om hur du kan jobba i sitt bemötande samt genomförande av aktivitet för barn & ungdomar med funktionsnedsättning. Vi delar med oss utav tips och trix som är hämtade från Fyrisgårdens och Fritid för allas långa erfarenhet av att få jobba med målgruppen såväl inom idrotts- som kulturområdet.

 

Innehåll:

  • Kort info om NPF-diagnoser samt vad forskningen säger kring personer med NPF-diagnoser & fritidsaktiviteter
  • Föreläsning om arbetssätt och synsätt
  • Fika paus
  • Scenario-övningar (3 stycken) som är kopplade till fritidsaktiviteter
  • Tips & trix i bemötande, aktivitet och samtal

 

När?

18:00 den 29 september 2021.  Du kan också skicka en intresseanmälan till för framtida tillfällen till thomas.robertsson@fyrisgarden.se. Ett kortare tillfälle av kursen kommer ske på Infoteket den 29 september kl 18–20.30 2022.

 

Plats:

Infoteket, S:t Johannesgatan 28D, 752 33 Uppsala

 

Föreläsningen genomförs med stöd från Uppsala kommun genom stimulansmedel som ska hjälpa barn och unga med NPF diagnoser att aktivera sig.

 

Anmälan kurs om bemötande

  • Anmäl ditt intresse till Ett inkluderande bemötande genom att fylla i formuläret nedan. Fält märkta med * är obligatoriska.