Lagga fältrittklubb

Alla kan rida oavsett handikapp

Lagga fältrittklubb

 

Lagga Ridskola har på flera sätt, undan för undan, gjort anläggningen mer och mer handikappanpassad. En påstigningsramp för att underlätta för ryttarna att sitta upp på hästarna finns . Dessutom finns det en taklift uppmonterad. Speciella handikappsadlar finns. Ifall ryttaren behöver en medryttare till hjälp så finns det plats för två i den så kallade tandemsadeln och har ryttaren svårt att själv hålla balansen används en vakuumsadel som ”suger” fast ryttaren i läge. Specialtyglar och specialstigbyglar finns, likaså handtag att hålla i. Några ryttare med funktionshinder rider barbacka och håller balansen med hjälp av specialgjordar. Allt går att fixa på ett eller annat sätt!

Takliften används för att hjälpa rullstolsbundna ryttare att komma i sadeln, här är Olle tillsammans med sin ledsagare. Tillsammans ska de ska rida i tandemsadeln på Marimba.

Hästarna är jätteduktiga och snälla och är vana vid ryttare med olika slags av funktionshinder.

Självklart finns ramper till alla ingångar och en extra bred toalett med stödhandtag. En cafeteria tillgänglig för rörelsehindrade finns i ridhuset. På tävlingar och andra aktiviteter i klubben, såsom Hästens dag och Julshowen reserveras alltid åskådarplatser längst fram för personer med rörelsehinder.

 

Kontaktinformation

 

E-post: ordforande@laggafrk.se

Hemsida: https://idrottonline.se/LaggaFaltrittklubb-Ridsport/LaggaRidskola/Ridningforryttaremedfunktionsnedsattning