Bror Hjorths hus

Bror Hjorths hus

 

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet.

I museets tillbyggnad visas tillfälliga konstutställningar. Museet har även en omfattande konstpedagogisk verksamhet för alla åldrar. På sommaren är den lummiga trädgården en avkopplande plats för en kopp kaffe.

 

Museet har handikappstoalett och rullstolsramp så alla kan ta sig runt i museet. Ner till verkstan där vi har skapande familjeaktiviteter är det dock en källartrappa som man måste ta sig ner för. För bokade grupper finns det möjlighet att ha verkstad på marknivå men då måste det förbokas. Syntolkade visningar ges kostnadsfritt på vardagar vid efterfrågan. Skolor, fritids och dagliga verksamheter är välkomna att boka kostnadsfria pedagogiska program.

 

Kontaktinformation

 

Norbyvägen 26
75239 Uppsala

Telefon: 018-567030
E-post: info@brorhjorthshus.se

Hemsida: www.brorhjorthshus.se